Előfizetői tartalom

A háború kirobbanásáig fogadkozott a Fed, de ma este kell igazán elszántnak lenni

Portfolio
Szerda este magyar idő szerint hét órakor teszi közzé kamatdöntő ülésének eredményét a Fed, az amerikai jegybank több mint három év után emelhet kamatot. A piac szinte biztosra veszi a szigorítást a magas infláció és az erős munkaerőpiac miatt, várhatóan az orosz-ukrán háború miatt növekvő kockázatok mellett sem tudnak tovább várni. Az igazi kérdés inkább a jövőbeli kamatpálya lesz, ott egy kicsit talán túlszaladtak a piaci várakozások.

Szinte biztosan emel majd a Fed Kedden és szerdán tartja szokásos kétnapos kamatdöntő ülését a Fed, melyen a várakozások szerint 25 bázisponttal 0,25-0,5%-ra emelhetik az irányadó kamatot. Hasonlóra majdnem három és fél éve nem volt példa, utoljára 2018 decemberében emelt kamatot az amerikai jegybank, azóta 2,25%-ról csökkent a jelenlegi gyakorlatilag nulla szintre. Tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés