Előfizetői tartalom

Össztűz zúdult Brüsszelben a gázbefektetésekre - Visszavonja a nagy tervet az Európai Bizottság?

Portfolio
Nem teljesen jók a gázbefektetésekre megszabott új kritériumok, ezért hamarosan egy új javaslatot teszünk le az asztalra, amelyben a zöld helyett „borostyán” színnel kellene ellátni a tényleg nélkülözhetetlen gázbefektetéseket az energia átmenet során – jelentette ki az Európai Parlament környezetvédelmi és gazdasági bizottsága előtt Nathan Fabian, az Európai Bizottságnak tanácsot adó testület vezetője kedden. Ez a jelzés már szerdára komoly következményekhez vezetett, ugyanis a Reuters által is látott levelet már 102 EP-képviselő aláírta, amelyben azt követelik a képviselők, hogy vonja vissza az Európai Bizottság a csak nemrég beterjesztett jogalkotási javaslatot arról, hogy a gázbefektetéseket zöld címkével lássák el.

Az ügy előzménye, hogy hónapokig tartó komoly viták után tavaly szilveszter éjjel kiküldte az Európai Bizottság a fenntartható energetikai beruházásokhoz kapcsolódó jogszabály javaslatát véleményezésre, aztán január végén közzé is tette azt, hogy milyen feltételek mentén adna zöld (fenntartható) címkét az energiaátmenet során a gáz- és a nukleáris alapú beruházásokhoz....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés