Előfizetői tartalom

Pletser: végzetes lehet az orosz cégekre a rubelalapú energiaelszámolás

Portfolio
Azért akarhatja a rubelalapú elszámolást az orosz elnök a gázszállításoknál, hogy így végülis az orosz jegybankkal kényszerítse az üzletelésre a nyugati vevőket, amely intézmény jelenleg nyugati szankciók hatálya alatt áll, így azok feloldása lehet a mozgatórugó a háttérben – világított rá az InfoRádiónak nyilatkozva az Erste olaj- és gázipari elemzője.

Pletser Tamás azt is kiemelte: azzal, ha a nagy orosz energetikai cégeket emiatt kihagynák a pénzügyi elszámolásból és ezért nem jutnának dollárhoz, euróhoz, akkor technikailag csődbe mehetnek a fennálló devizatartozásaik kifizetési nehézségei miatt. Az elemző szerint a rubelalapú elszámolásra áttérés mindezek mellett a meglévő európai gázszerződések felrúgását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés