Előfizetői tartalom

Kemény ostorozásba kezdtek a német miniszterek, hogy miért nem váltak még le az orosz gázról

Portfolio
Egészen éles kritikát fogalmazott meg egy keddi berlini energetikai konferencián a jelenlegi német külügyminiszter és a gazdasági miniszter az ország, illetve Európa elmúlt években követett gázpiaci stratégiájáról. Konkrétan abban a témában fogalmaztak élesen, hogy noha már legalább Krím 2014-es orosz megszállása óta jól látták a német vezetők, hogy milyen veszélyekkel jár az orosz gázfüggőség, mégsem tettek ennek leépítése érdekében semmit, sőt Németországban még masszívan növelni is akarták az orosz-függőséget az Északi Áramlat 2 megépítésével.

"Valójában mi, európaiak legkésőbb már 2014 óta tudjuk, hogy teljesen függetlenné kell válnunk az orosz fosszilis energia importtól és lefektettünk egy stratégiát is az import diverzifikálására. Ezt a helyzetet azonban nem kezdtük el kezelni, és ez most a legbrutálisabb módon bosszulja meg magát" – ilyen erős kifejezéseket használt a keddi energetikai átállási konferencián...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés