Előfizetői tartalom

Megmenekülhetett a magyarok egyik kedvence idén a fagyoktól

Portfolio
A tavaszi fagyok az elmúlt két évben nem kímélték a hazai barackosokat, amely erősen megmutatkozott a hozamokban és a termésmennyiségben is. Ez nem magyar specifikum volt, hanem európai trend, amit az EU termésadatai is tükröznek - közölte a FruitVeB, amely kiemelte, hogy idén is volt bőven ok az aggodalomra, mert a húsvét előtti héten mínusz 4 és 7°C közé hűlt éjszaka a levegő és az ünnepekre is további kemény fagyokat jeleztek előre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint április 21-ével véget ér a radiációs fagyok húsvét környéki időszaka, a továbbiakban az ültetvényeket komolyan veszélyeztető lehűléstől nem kell tartani - írja a FruitVeB, amely a legjelentősebb hazai termőtájon, Szatymaz környékén termelő gazdákat kérdezte meg a fák állapotáról és a várható termésről. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés