Előfizetői tartalom

Mi marad a pánikon kívül, ha kibertámadás ért minket?

Portfolio
Az elmúlt évek digitalizációs hullámával párhuzamosan felpörgött a kiberbűnözés is, amely egyre inkább a nem megfelelően felkészült kis- és középvállalkozásokat támadja. A célpontok jól-rosszul kialakított biztonsági rendszere általában hamis illúziókat kelt a cégvezetőkben: a legtöbb esetben az alapvető intézkedések nem állítják meg a bűnözőket, de a profi támadó még a jól felépített rendszeren is talál rést – ha mást nem, az emberi gyengeségeket. Ilyenkor felértékelődik a valóban elérhető, a támadók által nem hozzáférhető mentés, amelynek segítségével egy hozzáértő válságmenedzser csapat visszaadhatja az üzletmenet folytatásának lehetőségét az áldozatnak.

A világjárvány a kiberbűnözés jelentős mértékű növekedését is magával hozta, a vállalkozásokat pedig arra kényszerítette, hogy jelentős többletet fektessenek a kiberbiztonságba. Mivel iparágtól függetlenül a legtöbbeknek át kellett állnia a távoli munkára, a vállalatok felügyeleti módszerei is változtak. „Két éve még sok vállalat csapatában nem voltak informatikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés