Előfizetői tartalom

Bajban van a magyar költségvetés - De mégis mekkora a probléma?

Portfolio
Az elmúlt három év áprilisi költségvetési adata fényében enyhe meglepetés a jelentős idei negyedik havi deficit a költségvetésben. Minden jel arra mutat, hogy szükség van kiigazításra az idei költségvetésben - értékelte a friss büdzséadatokat kommentárjában Virovácz Péter, az ING Bank szenior közgazdásza, aki arra is becslést adott, mekkorát kell lépnie az új kormánynak.

Az első négy hónapban már az éves pénzforgalmi hiányterv 83%-a teljesült, ugyanis áprilisban ismét jelentős, 326 milliárd forintos lyuk alakult ki a költségvetésben - számoltunk be hétfő délelőtt cikkünkben. Virovácz Péter, az ING elemzője megemlíti, hogy a szélsőséges körülmények, valamint az év elején látott rendkívüli kiadások (a parlamenti választás elé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés