Előfizetői tartalom

A németek tudnak valamit? – Vészhelyzeti tervet készítenek az orosz gázszállítások hirtelen leállítására

Portfolio
Az elmúlt egy nap során három olyan információ is megjelent Németországban, amely az orosz gázszállítások hirtelen leállítására való felkészülésre, illetve a várható durva hatások végiggondolására utalt. Kifejezetten érdekes, hogy a készülő német vészhelyzeti terv egy hatalmas stratégiaváltást is mérlegel a gázválság esetére: lehet, hogy előbb a lakosság, nem az ipar felé korlátoznák a fogyasztást. A nyugtalanító információk mellett azonban megjelent egy olyan információ is, amely arra utal, hogy (egyelőre, remélhetőleg) rendben lesznek az orosz szállítások a rubelre váltási vita elsimulása után.

Készül egy átfogó vészhelyzeti cselekvési terv Hétfő este kiszivárogtak annak a német vészhelyzeti kormányzati tervnek a keretei, amelyek arra az esetre készülnek, ha valamilyen ok miatt hirtelen leállnának az orosz gázszállítások, azaz ha a megcélzott 2024 közepe előtt kellene leválnia az országnak az orosz energiahordozóról. A Reuters által megszellőztetett, még véglegesítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés