Előfizetői tartalom

Akkor most nagy vagy kicsi a magyar infláció az Európai Unión belül?

Portfolio
A címben feltett kérdésre nem is olyan egyértelmű válasz. Ha a fogyasztói árak emelkedését önmagában nézzük, akkor Magyarország erős középmezőnyben, van az unióban, átlag feletti inflációs mutatóval. Ha viszont azt vizsgáljuk, hogy mekkora az inflációs nyomás, amivel meg kell küzdenie az országnak, akkor dobogóközeli eredmény jön ki.

Az utóbbi hónapokban kisebb számháború zajlik arról, hogy mekkora az infláció Magyarországon. Ennek a vitának több frontja van, a legismertebb, hogy az emberek szerint a drágulás nagyobb annál, mint amit a hivatalos statisztika mutat. Erről már többször írtunk, most csak röviden jelezzük az eltérés főbb okait: Az inflációs mutató a lakosság teljes fogyasztását jellemző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés