Előfizetői tartalom

Ez igazán sokkoló: lehet, hogy a hatalmas költségvetési csomag sem lesz elég

Portfolio
A vártnál nagyobb költségvetési kiigazító csomagról döntött a kormány és ennek köszönhetően teljesülhetnek a kitűzött hiánycélok, egy feltétellel: ha a magyar kormány megállapodásra jut az Európai Bizottsággal az uniós források kifizetéséről - értékelik az elmúlt néhány nap fejleményeit és kormányzati bejelentéseit az OTP Bank elemzői. Mindez tehát azt is jelenti, hogy óriási kockázat övezi a költségvetési pályát és akkor a kiigazító csomag végrehajtásában rejlő aknákról még nem is beszéltünk. A kormány is tisztában van azzal, hogy szükség van még idén az uniós forrásokra a költségvetés stabilitása érdekében, nem véletlen ezért, hogy épp szerdán derült fény egy pénzügyminisztériumi befektetői tájékoztató dokumentumra, ami előrevetíti, hogy a Bizottsággal folytatott tárgyalások előrehaladott fázisban vannak.

Befektetés 2022: így védd meg a pénzed az inflációtól Jönnek a különadók, de mi lesz a magyar tőzsdei cégekkel? Online befektetői klubunkon kiderül: Információ és jelentkezés Az elmúlt egy hét a kormány által bejelentett kiigazítási csomagtól volt hangos. A Portfolio is több cikkében számolt be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés