Előfizetői tartalom

Havi 7500 forint a hazai e-sport bázis költése

Portfolio
Nem lassította az e-sport-piac dinamikus növekedését a koronavírus-járvány miatti lezárások feloldása sem, a hazai e-sport-bázis költése tavaly meghaladta a 65 milliárd forintot, és a plafon még messze van. A felnőtt lakosság több, mint fele játszik videójátékokkal, közülük az e-sportokkal játszók havonta átlagosan 7500 forintot költenek szenvedélyükre, a forgalom további emelkedését előrevetíti, hogy a közösség egyre nagyobb hányada rendelkezik saját keresettel - mondta a Portfolio-nak Biró Balázs, az Esportmilla és a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

Biró Balázs, a szövetség elnöke ismertette, hogy az eNET-tel készített egyik közös felmérésük azt mutatja, hogy a felnőtt lakosság 56 százaléka szokott játszani videójátékokkal, e több millió embert közül pedig immár körülbelül 730 ezren vannak azok, akik akár alkalomszerűen, akár komolyabban az e-sport-játékokat – például a League of Legendset, a PlayerUnknown's...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés