325 közelében indul a forint a tegnapi erősödés után
Gazdaság

Randstad-vezér és államadósság a mai Checklistben

Portfolio
Hamarosan meghallgatható lesz a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon jelentkező podcastjének csütörtöki adása. A mai műsor első részében a több irányból is nyomás alatt álló hazai munkaerőpiaccal foglalkozunk, második részében pedig arról lesz szó, hogy ki a magyar állam legnagyobb hitelezője, és általánosságban milyen dinamikák jellemezték a hazai államadósság méretét és szerkezetét az elmúlt években.

Frissítés! Az adás megjelent, ide kattintva meghallgatható!

Délután 5-kor meghallgatható lesz lapunk munkanapokon jelentkező podcastjének csütörtöki adása. A mai műsor első részében a hazai munkaerőpiac kihívásairól lesz szó. A Checklist vendége lesz Baja Sándor, a Randstad Magyarországért, Csehországért és Romániáért felelős ügyvezetője, a munkaerő-piaci szakembert annak kapcsán kérdezzük podcastünkben, hogy a minap véleménycikket közölt a Portfolio-n.

Baja Sándortól egyebek mellett megkérdezzük azt is, hogy az ukrán menekültek jelentenek-e jelenleg extra kapacitást a hazai munkaerőpiacon, a szakember ugyanis márciusban volt ultoljára a portfolio heti podcastjének vendége, mely műsorban erről a témáról is beszéltünk.

A mai Checklist második részében arról lesz szó, hogy kiderült, ki a magyar államadósság legnagyobb finanszírozója. A műsorban arról is beszélünk majd Beke Károllyal, a Portfolio makroelemzőjével, hogy milyen dinamikák jellemezték a magyar államadósság mértékét és szerkezetét az elmúlt 10 évben.

Mi az a Portfolio Checklist?

A Portfolio Checklist lapunk napi podcastje, melyben a Portfolio elemzői és más szakértők segítségével dolgozzuk fel a nap meghatározó gazdasági és pénzügyi híreit. A sorozat követhető a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a nagyobb podcast platformokon, és itt, a Portfolio-n is.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Koppenhága lövöldözés
Liszicsanszk
Szmogriadó
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
Izrael Tel-Aviv