Felvétel
Gazdaság

Zsiday Viktor; történelmi lakáspiaci rekord; honnan lesz itt sertés, marha, csirke?

Portfolio
Mutatjuk, melyek voltak a leghallgatottabb, legizgalmasabb podcastjeink a július 3-mal záródó héten.

Zsiday Viktor: ez már a második fázis, a harmadik Törökország

A Portfolio Checklist hétfői adásának első részében arról volt szó, hogy milyen gazdaságpolitikai szándék vezethetett a forint elmúlt évekbeli folyamatos romlásához, és milyen következményei lehetnek annak, ha minden változatlanul megy tovább. A témával kapcsolatban Zsiday Viktor, a Citadella Alap portfóliómenedzsere volt a vendégünk, aki az adás megelőzőnapokban egy blogposztot közölt a témában. Az adás második részében az Ukrajnában zajló háborúról volt szó, az oroszok ugyanis bevették Szeverodonyeck városát, kérdés ugyanakkor, hogy ez mit jelent a háborús céljaikat illetően. A hadi helyzettel kapcsolatban Huszák Dániel, a Portfolio Globál rovatának vezető elemzője volt a Checklist vendége. Végül a Brain Barral foglalkoztunk, az ősszel megrendezésre kerülő fesztivál ugyanis bejelentette első előadóit. A rendezvény médiapartnere a Portfolio.

Katasztrófa fenyeget Magyarországon: mégis honnan lesz itt sertés, marha, csirke?

Döbbenetes, százmilliárdos nagyságrendű az a többlet, amelyet forgóeszközként kellene beletenni a hazai állattartó ágazatba annak érdekében, hogy az képes legyen áthidalni a jelenlegi, drágább termelési feltételek jelentette helyzetet. Félő, hogy ez sokaknak túl nagy feladat lesz, így rengeteg tenyésztő tűnhet el a piacról. Erről beszélgetett Orosz Márton, a Portfolio heti podcastjének házigazdája Hollósi Dáviddal, a Takarékbank Agrár üzletágának ügyvezető igazgatójával és Braunmüller Lajossal, a Portfolio szakújságírójával.

Történelmi rekord állt be a magyar lakáspiacon

A Cheklist keddi adásának első részében a hazai albérletpiaccal foglalkoztunk, mivel a KSH jelentése szerint gyorsuló ütemben nőnek az árak országszerte, kiemelten Budapesten. A jelenlegi szint rekord, még soha nem volt ilyen drága lakást bérelni országosan, mint most. Arról, hogy mi mozgatja az árakat, milyen különbségek vannak országon belül, illetve hogy mikor jöhet a fordulat, Futó Pétert, a Portfolio Ingatlan divíziójának elemzőjét kérdeztük. Az adás második részében az Egyesült Államokban népszerű, online részletfizetési módszerrel, a BNPL-el (Buy Now, Pay Later) foglalkoztunk, melynek bevezetését a Revolut is tervezi Európában. A témával kapcsolatban Tonács Attila, lapunk Pénzügy rovatának elemzője volt a Checklist vendége.

Magszólalt Jakab Ferenc a harmadik, negyedik oltásról

A csütörtöki Checklist első részében arról volt szó, hogy alacsony járványügyi készültség mellett kezdtek el emelkedni a koronavírus-esetszámok Magyarországon. Arról, hogy ebben a helyzetben milyen óvintézkedéseket érdemes tenni, illetve hogy mi a tudományos álláspont a harmadik és negyedik oltással kapcsolatban, Dr. Jakab Ferenc virológust, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának tudományos dékánhelyettesét kérdeztük. Az adás második részében az MNB által ma közzétett gazdasági előrejelzésekről, többek között az idei és jövő évi inflációról, valamint a gazdaság várható teljesítményéről lesz szó. A témával kapcsolatban Madár István, lapunk Makro rovatának vezető elemzője volt a Checklist vendége.

Kész, vége: így tiltják be a benzines és dízel autókat az EU-ban

A Portfolio Checklist szerdai adásának első részében arról volt szó, hogy kompromisszumos megoldásra jutottak az EU-s tagállamok környezetvédelmi miniszterei a belső égésű motorral szerelt járművek európai jövőjéről. A témával kapcsolatban Szandányi Levente, a Portfolio autóipari elemzője volt a Checklist vendége. Adásunk második részében a jegybank keddi kamatdöntését értékeltük. Lapunk Makro rovatának elemzőjét, Beke Károlyt kérdeztük a 185 bázispontos emelés hátteréről, hogy milyen inflációs várakozásai vannak jelenleg a jegybanknak, illetve hogy miért vonhatták össze az egyhetes betét kamatát az alapkamattal.

Ha nem szeretnél lemaradni új adásainkról, kövesd a Portfolio szerkesztőségének podcast csatornáit.

hurrikán árvíz víz florida
Jó hír az autósoknak, olcsóbb lett a tankolás
himars rakéta sorozatvető m142
croatia horvatorszag patriút
elektromos autó

Holdblog Joe Biden mélypontja

Minden idők harmadik legnépszerűtlenebb elnökeként távozott a Fehér Házból 2021 januárjában Donald Trump. Joe...

Tematikus PR cikk
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. október 4.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
hurrikán árvíz víz florida