Előfizetői tartalom

A háború helyett a rezsicsökkentés és a kiköltözési hullám lehet a solymári vízhiány oka

Portfolio
„A jelenlegi helyzetet nem a rezsicsökkentés nehezíti el, hanem a háború” – jelentette ki a térség országgyűlési képviselője, Menczer Tamás, a minap Solymáron, illetve környékén kialakult vízhiány kapcsán és utalt rá, hogy tervben van egy 17 milliárdos beruházás, de az majd csak két év múlva indulhat meg. A kijelentés kapcsán az RTL vasárnap esti Híradójában beidézték a Víz Koalíció nyílt levelét, amelyben tételesen cáfolták, hogy a háború lenne a mostani helyzet oka.

A 10 civil közösség és 5 szakszervezet által alapított Víz Koalíció nyílt levelében összeszedték a vízhiány nyomós okait, amelyeket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2021-es éves jelentésének a 62. oldaltól kezdődő része is tartalmaz. Eszerint azért van vízhiány egyes térségekben, mert a rezsicsökkentésből adódó pénzhiány miatt elmaradtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés