Előfizetői tartalom

Kimondta a Kúria az ítéletet a pedagógusok januári figyelmeztető sztrájkjáról

Portfolio
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által január 31-én szervezett kétórás figyelmeztető sztrájk nem sértette meg a sztrájktörvényt, tehát az jogszerű volt - állapította meg a Kúria, amely így helyt adott a PDSZ ügyvédje által benyújtott felülvizsgálati kérelemnek, írja a Népszava, amely cikke szerint nem a szakszervezeti vezetők, hanem a kormány tévesztette meg a pedagógusokat és a közvéleményt.

A bíróság szerint jogszerűek voltak a sztrájkkövetelések, valamint az érdekképviseleteknek adott igazat a munkabeszüntetés alatt szükséges, még elégséges szolgáltatások ügyében is – amibe nem tartozhat bele, hogy a pedagógusok sztrájk közben is tanítsanak, ahogy azt a kormány elképzelte - ismertetik a cikkben. Korábban az elsőfokon eljáró Fővárosi Törvényszék jogszerűnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés