Előfizetői tartalom

Itt a világvége a beboruló rezsicsökkentéssel? - Még ennél is sokkal nagyobb baj közeleg

Portfolio
Ez az utolsó európai nyár, mielőtt beköszönt az orosz tél, ami évekig tartó szenvedést hozhat magas élelmiszer- és üzemanyagárakkal, egyre szegényebb, éhesebb és fázósabb szavazókkal, ami komoly nyomást fejthet ki az európai politikai döntéshozókra, hogy milyen utat járjanak Ukrajna támogatása terén – vázolta egészen drámai összefoglalójában a tétek nagyságát a Politico. A cikk azt üzeni, hogy évekig tartó komoly szenvedés vár Európára, amely során alig lesz olyan ember, akinek ne kellene valamit változtatnia az életmódján, például úgy, hogy visszafogja az utazásait, takarékosabban étkezik és a termosztát feltekerése helyett inkább egy plusz pulóvert vesz fel.

A kemény orosz tél állította meg anno Napóleont és 1941-ben Hitlert is, most pedig Vlagyimir Putyinnak az az elképzelése, hogy „a telet Európán belül is keményebbé tegye” – vázolta Ivan Krasztev bolgár politikatudós, a Centre for Liberal Strategies agytröszt elnöke a lapnak. Ő arra számít, hogy Sokkal nagyobb nyomást fogunk még látni az európaiakra, amikorra már azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés