Előfizetői tartalom

Még három jel, ami alapján súlyos a helyzet a magyar benzinkutakon

Portfolio
A hatósági árra jogosultak körének csökkentése nem oldotta meg az ellátás kérdését, emellett új gondok jelentek meg. A kisbenzinkutasok két jelentős problémáról számoltak be: a kutak 30%-a kevesebb áruhoz jut, mint eddig; az elmúlt hónapokban pedig nem kapták meg a veszteségtermelés miatt járó kompenzációt. A mezőgazdasági szereplők szerint káosz uralkodik a jogosultak körének módosítása óta: nincs szinkronban a kormányzat kommunikációja a piaci értelmezéssel, ezért a mostani gyakorlat Gulyás Gergely miniszter bejelentése ellenére lényegében kizárja a mezőgazdasági gépeket a hatósági árra jogosultak köréből.

Elmaradó támogatásokról beszélnek a kisbenzinkutasok Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke arról számolt be a Telexnek, hogy jelenleg két nagy problémával küzdenek. A Mol mint nagykereskedő tovább korlátozta a kiszállított üzemanyag mennyiségét azok számára, akik nem vele voltak szerződve korábban, vagyis a kutak 30 százaléka most még kevesebb áruhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés