Előfizetői tartalom

Még három jel, ami alapján súlyos a helyzet a magyar benzinkutakon

Portfolio
A hatósági árra jogosultak körének csökkentése nem oldotta meg az ellátás kérdését, emellett új gondok jelentek meg. A kisbenzinkutasok két jelentős problémáról számoltak be: a kutak 30%-a kevesebb áruhoz jut, mint eddig; az elmúlt hónapokban pedig nem kapták meg a veszteségtermelés miatt járó kompenzációt. A mezőgazdasági szereplők szerint káosz uralkodik a jogosultak körének módosítása óta: nincs szinkronban a kormányzat kommunikációja a piaci értelmezéssel, ezért a mostani gyakorlat Gulyás Gergely miniszter bejelentése ellenére lényegében kizárja a mezőgazdasági gépeket a hatósági árra jogosultak köréből.

Elmaradó támogatásokról beszélnek a kisbenzinkutasok Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke arról számolt be a Telexnek, hogy jelenleg két nagy problémával küzdenek. A Mol mint nagykereskedő tovább korlátozta a kiszállított üzemanyag mennyiségét azok számára, akik nem vele voltak szerződve korábban, vagyis a kutak 30 százaléka most még kevesebb áruhoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái