Előfizetői tartalom

Túlélő üzemmódba kapcsolt a kínai ingatlanszektor, gyengék lettek a fontos makroadatok is

Portfolio
Nehezen tudja lerázni magáról a kínai gazdaság a szigorú Covid-politika által a nyári hónapokban a gazdasági növekedésre mért csapást, amely nem kedvezett sem a gyárak működésének, sem a kiskereskedelnek, és az ingatlanszektort is megtépázta. A friss, ámde zord adatok szerint júliusban váratlanul lassult a világ második legnagyobb gazdasága. Mindezek miatt a kínai központi bank hétfőn meglepetésszerűen csökkentette az irányadó hitelkamatokat a kereslet élénkítése érdekében. A szakértők is rontják előrejelzéseiket.

A kínai Nemzeti Statisztikai Hivatal (NBS) adatai szerint az ipari termelés júliusban 3,8%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, ami elmarad a júniusi 3,9%-os bővüléstől, és a Reuters elemzői által várt 4,6 százalékos emelkedéstől. A kiskereskedelmi forgalom, amely csak júniusban tért vissza a növekedéshez, 2,7%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, ami elmaradt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái