Előfizetői tartalom

Óriási fordulat Németországban: mégsem állítják le az utolsó három atomerőművet!

Portfolio
A Wall Street Journal kedd kora esti információi szerint hatalmas fordulatként mégsem állítja le idén év végén a három megmaradt atomerőművét Németország, hanem tovább fogja azokat működtetni, hogy a téli gázválságból adódó kihívásokat tompítani tudja. Könnyen lehet, hogy a gázárak ma késő délutáni napon belüli csökkenése már ezzel a nagy jelentőségű hírrel függ össze, igaz még mindig rendkívüli magasságokról beszélhetünk. Frissítés! Később a Reuters érdeklődésére a német kormányszóvivő azt hangsúlyozta: a kormány még nem hozott döntést a három megmaradt atomerőmű ügyében (ezt a lap sem állította), az majd csak azután történik meg, hogy beérkeznek az energiapiaci stressz teszt eredményei. Ezzel lényegében érvényben hagyta az alább részletesen kifejtett eredeti sztori fő állítását, hogy a kormány a döntést majd a következő hetekben fogja meghozni, amint befejezi az energiapiaci elemzést.

A fokozódó energiaválság, a téli gázellátási kockázatok már hetek óta a németországi közbeszéd egyik fő témájává emelték azt a kérdést, hogy vajon tényleg ragaszkodni kell-e ahhoz a két évtizede rögzített stratégiához, hogy meg kell szabadulni a nukleáris energiától és az utolsó három még megmaradt atomerőművet tényleg be kell-e zárni idén év végén. Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés