Előfizetői tartalom

Nem adná ingyen, garanciák nélkül Budapest az államnak a 400 milliárdos víziközmű vagyonát

Portfolio
Konkrétumok és garanciák nélkül az a felelős döntés, hogy Budapest ne adja át ingyen az államnak a mintegy 390-400 milliárd forintos víziközmű vagyonát, így tehát az augusztus végére elkészülő előterjesztésben várhatóan erre tesz majd javaslatot a városvezetés – jelezte a Népszavának Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes.

Az ügy előzménye, hogy egy augusztus elejére az illetékes minisztériumba összehívott egyeztetésen levetítettek egy prezentációt, amelyben felvázolták: az állam csak akkor nyújt támogatást a csődközelbe került víziközmű társaságoknak, ha a helyhatóságok ingyen átadják neki a vagyont, vagyis a vezetékrendszert és az eszközöket. A kivéreztetett szektor és a most felmerülő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés