Előfizetői tartalom

Kiderült: jóval több magyar tart a rezsiemelkedéstől, mint ahányat a kormány szerint érint

Portfolio
Míg a kormány korábban azt jelezte, hogy az áram- és gázfogyasztóknak csak a 25-25%-át fogja érinteni a rezsiszabályok augusztusi módosítása, most egy reprezentatív országos felmérésből az derült ki, hogy a háztartások kétharmada tart a tényleges tehernövekedéstől. Leginkább a családi házak és a 100 négyzetméter feletti ingatlanokban élők, a kisvárosi és községi lakosok, valamint a gyereket nevelő családok tartanak ettől; a megkérdezettek pedig átlagosan havi 27 ezer forint tehernövekedésre számítanak a GKI és a Masterplast közös kutatási eredményei alapján.

A rezsicsökkentés augusztustól érvényes új szabályainak bejelentésekor a kormány azt közölte, hogy az áramellátásban 5,6 millió fogyasztóból 4,2 millió számít átlagfogyasztásúnak, vagy az alattinak, azaz havi szinten 210 KWh, éves szinten 2523 KWh óra alatt fogyaszt, ami 25%-os arány. Azt is közölték, hogy a gázellátásban 3,5 millió fogyasztóból, 2,6 millió átlagfogyasztású...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái