Előfizetői tartalom

A szakadék szélén állnak a vasúti fuvarozók, akik gyors segítséget kérnek

Portfolio
Elszabadultak a vontatásienergia-árak, ezért gyors állami segítséget kér a hazai vasúti szakma, amely mostanra olyan lehetetlen helyzetben van, hogy bármi jól jöhet, így például támogatás, kompenzáció és ársapka is - írja a VG, amely szerint a vontatási villamos energia árának robbanásszerű növekedése – ahol érvényesíteni tudják – beépül a szállított termék árába is.

Már ötször akkora a vontatási energia ára, mint egy éve, az alakulása pedig nem kiszámítható, ezért kimutathatóan esik a magyarországi vasúti árufuvarozók versenyképessége - írja a portál, amely szerint a MÁV által 2022-re előre jelzett éves vontatásienergia-átlagárat vették figyelembe, de az állami vasúttársaság ennél már az év elején sokkal magasabb tarifával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés