Előfizetői tartalom

Bejelentette Szijjártó Péter: megvan az új orosz gázmegállapodás

Portfolio
Az augusztusban naponta kapott 2,6 millió köbméter után szeptemberben és októberben napi legfeljebb 5,8-5,8 millió köbméternyi gázt kapunk annak az új orosz gázszerződésnek a keretében, amelyről most írt alá megállapodást a kormány a Gazprommal – jelentette be a szerdai prágai uniós külügyminiszteri találkozó utáni sajtótájékoztatón Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter az élő Facebook-videóban közvetített eseményen rámutatott, hogy ez az oroszokkal tavaly megkötött hosszú távú gázszerződésen (ami évi 4,5 milliárd köbméternyi szállítást rögzít) felüli plusz gázszállítást jelent, amely majd a déli irányból, a Török Áramlaton át fog jönni Bulgária és Szerbia felől. Arról, hogy napokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés