Előfizetői tartalom

Még két-három hétig biztosan elvitatkozgatnak az EU-tagok energiaválság kezelési irányairól

Portfolio
Szeptember 30-ra, tehát az új gázév előtti utolsó napra hívta össze a cseh soros elnökség a következő rendkívüli uniós energiaügyi miniszteri tanácsülést, ami jól mutatja, hogy nem lesz azonnali megoldása az uniós energiaválságnak, illetve a gáz- és áramárak leszorításának. Ráadásul az állam- és kormányfők októbert 7-i prágai informális csúcstalálkozóján is szóba kerül majd a gázár sapka kérdése, így tehát még legalább két-három hétig kérdéses, hogy mi lesz ezen a téren.

Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök a mai évértékelő beszédében jelentheti be azokat az energiaügyi javaslatokat, amelyeket a múlt pénteki rendkívüli energiaügyi miniszteri ülésen kapott útmutatás alapján terveznek, de sok elem még „mozog” az eredetileg ötpontos csomagból, mert egymásnak nagyon ellentmondó tagállami érdekek sokaságáról van szó, ahogy arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés