Előfizetői tartalom

Az elemzők szerint lesz recesszió Magyarországon, talán már most is az van

Portfolio
A magyar gazdaság érdemi lassuláson megy keresztül a következő hónapokban, és vagy már az idén, vagy a jövő év elején technikai recesszióba kerül - e szempontból egységes véleményen vannak a Portfolio által megkérdezett szakértők. 2023-ban akár összességében is zsugorodhat a gazdaság, de óriási visszaesésre a szelídülő energiaárak fényében a közgazdászok nem számítanak. Az infláció nagyon magas marad, a bérek pedig már az idéntől veszítenek vásárlóerejükből. A költségvetésnek igen szerény a mozgástere az energiaválság hatásainak tompítására.

A Portfolio által megkérdezett elemzők fele már az idén, a másik felük 1-2 negyedévvel később számít arra, hogy a gazdaság teljesítménye két egymást követő negyedévben visszaesik, vagyis technikai recesszióba kerül Magyarország. Már az idén beindul a vásárlóerő csökkenése, és az állástalanok számának emelkedése - véli az egyik általunk megkérdezett közgazdász....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés