Előfizetői tartalom

A magyar sztárközgazdász szerint teljesen új világ jön, amelyre még nem tudtunk felkészülni

Portfolio
A mai infláció nemcsak egy kilengés a monetáris folyamatokban, és nem is egy hagyományos gazdasági ciklus közepén vagyunk. Globális átalakulás zajlik, amely tartósan magas inflációt eredményez majd, ráadásul az infláció volatilitása is megnő majd. A jegybankok Paul Volcker nyomán megpróbálják határozott kamatemelésekkel letörni az inflációt, a kamatok sokkal magasabbra nőhetnek és a vártnál tovább lehetnek magas szinten. Csakhogy a jegybankok sokkal nehezebb helyzetben vannak. Ezekről beszélt Pozsár Zoltán, a Credit Suisse ügyvezető igazgatója az idei közgazdász-vándorgyűlésen.

Amikor megérkeztek a magas kamatok, a kereskedők valójában nem tudták, hogy kell kereskedni egy ilyen korszakban, mert már nagyon rég volt ilyenre példa, és a mai befektetők túl fiatalok ahhoz, hogy a magas kamatok korát megtapasztalták volna - mondta Pozsár. A magas infláció egy alapvetően új helyzet, ráadásul az mélyen gyökerezik a reálgazdaságban szerinte, nem lehet azt mondani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés