Előfizetői tartalom

Átment az MNB üzenete: hamarosan véget ér a kamatemelkedés Magyarországon

Portfolio
Kedden a Magyar Nemzeti Bank tovább emeli irányadó kamatát - vélik egységesen a Portfolio által megkérdezett piaci elemzők. Most azonban nem biztos, hogy az utóbbi két alkalommal látott 100 bázispontos (1 százalékpontos) emelést látjuk majd, lehet, hogy a jegybank megelégszik kevesebbel. Nem csak ebből látszik, hogy a piac már a kamatemelési ciklus végét várja. A megkérdezett szakértők mindegyike úgy gondolja, hogy az év végéig az irányadó kamat a csúcsára ér. Igaz, csökkentés még egy jó ideig nem várható.

Úgy gondolom, most még marad a „határozott” lépésnél az MNB, különösen, hogy a forint ereje a Fed szerdai üzeneteinek, illetve a háború újabb rossz híreinek köszönhetően gyorsan elenyészett ezen a héten - számol be várakozásairól Nyeste Orsolya, az Erste Bank vezető elemzője, aki ugyanakkor úgy véli, hogy kommunikációjában a jegybank feltehetően elkezdi felkészíteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés