Előfizetői tartalom

Itt az OECD friss előrejelzése: Európa földbe döngöli Oroszországot a gazdasági háborúban

Portfolio
Az orosz gazdaság idén és jövőre is jelentős mértékben zuhanhat az európai szankciók közepette – derül ki az OECD friss makrogazdasági becsléséből. A szervezet előrejelzése szerint az európai gazdaság is megérzi a háború hatásait, de a hatások itt messze nem lesznek olyan mértékűek, mint Oroszországban, sőt: míg az orosz gazdaság több évtizede nem látott visszaesést szenved el, Európa megússza a recessziót a szervezet szerint.

Európa elkerülheti a recessziót, Oroszországra mély visszaesés vár A világgazdaság nagy árat fizet Oroszország Ukrajnával szemben indított, indokolatlan és törvénytelen agressziós háborújáért- kezdi az értékelését a globális kilátásokról szóló elemzésében az OECD. Mivel a koronavírus-járvány hatásai még mindig tartanak, a háború hátráltatja a növekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés