Előfizetői tartalom

Fontos részletek szivárogtak ki az új brüsszeli szankciós csomagról

Portfolio
Az uniós nagyköveteket ma délután tájékoztatja a Bizottság az Oroszországgal szembeni új szankciócsomagról – írja a Politico magas rangú tisztviselőkre és diplomatákra hivatkozva. A lap szerint a Bizottság az orosz olajra vonatkozó árplafonra is javaslatot fog tenni, emellett dinamikus gázár-sapka is a terítéken van, bár utóbbival kapcsolatban megosztottak a tagállamok.

A javaslat alapján a hajózási társaságoknak és a biztosítótársaságoknak megtiltják az orosz olaj szállítását vagy biztosítását, ha az ár, amelyen azt eladják, egy bizonyos határérték felett van. Ez a határ az az ár lesz, amelyen az orosz olajat jelenleg Ázsiában eladják, ami körülbelül 30 százalékkal olcsóbb, mint a jelenlegi európai árak. Más G7-szövetségesek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés