Előfizetői tartalom

Varga Judit az új brüsszeli gázpiaci javaslatokról: csak részletes hatástanulmányok után szabad dönteni

Portfolio
|
MTI
Európa jelenlegi energiafüggőségére az egyetlen válasz az energiabeszerzés diverzifikációja lehet és az Európai Bizottság ma előterjesztett gázpiaci javaslatcsomagját csak azután szabad elfogadni, hogy csütörtök-pénteken a tagállami vezetők megszabják az irányokat, utána pedig tagállami szintre lebontott hatástanulmányok készülnek az ellátásbiztonsági kockázatokról is – jelentette ki kedden Brüsszelben Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter az Általános Ügyek Tanácsa ülésén vett részt, amely előkészítette a csütörtök-pénteki EU-csúcsot is, és az ülés után nyilatkozva már reagált az Európai Bizottság által ma javasolt gázpiaci csomagra is. Ebben – amint megírtuk – nem tett javaslatot általános gázárplafonra a Bizottság, azt csak végszükség esetén tenné meg és csak a tagállamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés