Előfizetői tartalom

Megszólalt az MNB a magyar devizatartalékról

Portfolio
Szeptemberben történelmi csúcs közelébe emelkedett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) deviza és aranytartalékainak összege. A jegybank a Népszava kérdésére úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban, hogy az MNB devizatartaléka megfelel a tartalékmegfelelést mérő legfontosabb mutatóknak. Közben a piaci elemzők azt számolgatják, hogy a jegybank múlt heti bejelentései mennyivel fogják csökkenteni a tartalékok szintjét a következő hónapokban.

A devizatartalék ügye azok után került a figyelem középpontjába újra, hogy a jegybank múlt pénteken az intézkedései között bejelentette azt is, hogy az év végéig közvetlenül váltja euróra a magyar energiaimportőrök forintját, amivel tehermentesíti a devizapiacot a forint-túlkínálattól, és többek között ezzel is védi a forintot a gyengüléstől. A Népszava arról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés