Előfizetői tartalom

Nagy bejelentést tett a szlovák miniszterelnök: gáz- és áramársapka jön az összes cégnek

Portfolio
A múlt heti EU-csúcs után hétfőn azt jelentette be a szlovák miniszterelnök, hogy ársapkát vezetnek be a gázra- és áramra szinte az összes cég számára jövő januártól márciusig. A terv akkor válna valóra, ha a 2023-as költségvetést sikerülne átnyomni a parlamenten, így tehát Eduard Heger bejelentése azt is célozza, hogy a kisebbségi kormányzás mellett is legyen elfogadott költségvetése az országnak.

A szlovák miniszterelnök a Reuters tudósítása szerint azt közölte egy mai televíziós bejelentésében, hogy januártól március végéig a gázra 99 eurónál, az áramra pedig 199 eurónál húznának ársapkát megawattóránként, és az efeletti tényleges ár 80%-át az állam átvállalna szinte az összes cégnek. A nagy energiafogyasztású cégek helyzetét a szlovák gazdsági tárca...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés