Előfizetői tartalom

Túlcsordult az LNG, negatív gázár jelent meg az egyik grafikonon

Portfolio
Ahogy reggeli cikkünkben is írtuk, egyre több LNG szállítóhajó áll Európa partjainál, de nem tudnak kirakodni, mert ekkora mennyiség felvételéhez nem elég a kiépített infrastruktúra. Ennek egyik hatása az volt, hogy az irányadó gáztőzsdén az extrém rövid 1 órás hatásidős gázár egy rövid ideig negatív tartományba fordult. Ezt az jelenti, hogy az eladók fizettek a vevőknek, hogy szabaduljanak a gáztól.

Ahogy a Reuters fogalmazott, a tartályhajók torlódása rávilágított Európa LNG-importkapacitással kapcsolatos problémájára, ami arra késztette Németországot, hogy sürgősen kössön megállapodást két úszó létesítmény megépítéséről, hogy közvetlenül fogadhassa az LNG-t. A régiónak az orosz szállítások csökkenése miatt alternatív ellátást kellett találnia, beleértve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés