Előfizetői tartalom

Megszólalt a Spar-vezér az árstopokról

Portfolio
Az elszálló infláció miatt az emberek egyre inkább az olcsó árukat keresik a boltokban, ez pedig a kereskedelmi vállalatok működésére is kihatással van. Az ársapkák hatását a kereskedők más termékek drágításával próbálják kompenzálni, de nem lehet ezt teljes egészében lekövetni, mert kiárazza magát a piacról, aki túl nagyot emel. A gyenge forint azokra a cégekre is hatással vannak, melyek szinte teljes egészében Magyarországról szerzik be az árujukat. Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország vezérigazgatója a Forbesnak adott interjút, mely során beszélt az infláció, a forintgyengülés, a bérekkel kapcsolatos nyomás, illetve az ársapkák kérdéséről.

A vásárlók egyre inkább az olcsóbb termékeket keresik, Hesziler Gabriella magán is észreveszi, hogy sokszor a belépő szintű, saját márkás termékeket vásárolja. A konkrét számokkal kapcsolatosan elmondta: 4-5 százalékponttal ment feljebb a saját márkás termékek forgalma, miközben minden más termék forgalma csökkent. Kelendők a tésztafélék és a kenyér. Hesziler Gabriella...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés