Előfizetői tartalom

Szijjártó Péter: az azeri zöld áram segít majd a magyar gázfogyasztás csökkentésében és a zöld céljaink elérésében is

Portfolio
Az európai földgázellátás egyetlen reális diverzifikációs forrása Azerbajdzsán, az ottani fokozott kitermelés jelenthet újabb számottevő biztonságos forrásokat, "emellett környezetvédelmi céljaink teljesítéséhez szükség van arra, hogy zöld villamos áramot tudjunk nagy mennyiségben Magyarországra szállítani, ez is Azerbajdzsánból lesz lehetséges" - mutatott rá a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) csúcstalálkozóján pénteken Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter az üzbegisztáni Szamarkandban rámutatott arra a tárca közleménye szerint, hogy „az energiaellátásunk jelenlegi és jövőbeli biztosítása nem lehetséges a türk államok nélkül". Ezt arra alapozta, hogy a Törökországon, Bulgárián és Szerbián keresztül Magyarországig elérő földgázvezeték az egyetlen olyan szállítási útvonal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés