Előfizetői tartalom

Aktív törésvonalra figyelmeztetnek a Paksi Atomerőműnél az osztrákok, ami bezavarhat az üzemidő-hosszabbításba is

Portfolio
A Paksi Atomerőmű (Paks I.), illetve a tervezett második komplexum (Paks II.) telephelyét szeizmológiai okok, aktív törésvonal kockázata, miatt alkalmatlannak kell tekinteni nukleáris erőmű létesítésére mind a magyar szabályozás, mind a nemzetközi ajánlások, mind az orosz előírások szerint – állapította meg az a jelentés, amelyet az osztrák környezetvédelmi hivatal adott ki hétfőn.

A Népszava összefoglalója Jávor Benedek volt zöldpárti EP-képviselő posztja alapján emlékeztet rá, hogy a magyar geomorfológiai vizsgálatok alapján bizonyítható egy aktív, felszíni elmozdulást okozni képes törésvonal az erőmű telephelyén, mely mind Paks II. tervezett helyszíne, mind a jelenlegi atomerőmű alatt áthalad. Az osztrák ügynökség álláspontja szerint a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés