Előfizetői tartalom

Elszabotálják az uniós gázársapkát? – Megy a zúgolódás, holnap sem lesz megállapodás

Portfolio
Miután kedden bejelentette a gázársapkára vonatkozó javaslatát az Európai Bizottság, a tagállamok mai nagyköveti ülésén is megmaradt a szembenállás a különböző táborok között, így nem várható, hogy az energiaügyi miniszterek holnapi brüsszeli ülésén megállapodás születik a témában, emiatt pedig az energiapiaci csomag többi elemének elfogadása is kérdéses – írja a Reuters.

Az, hogy megmaradt a szembenállás a tagállamok között a gázársapka ügyében, nem véletlen, mert ahogy a Politico és a Financial Times is sugallta: lényegében megpróbálja elszabotálni a Bizottság az egészet amiatt, mert jelentős gázpaici ellátásbiztonsági, illetve pénzügyi elszámolási problémákat lát belőle. Éppen ezért tehát az történhetett, hogy a javaslattételre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés