Előfizetői tartalom

Blokkolta a magyar kormány az ukrajnai támogatási programot

Portfolio
Varga Mihály a kiszivárgott értesüléssel összhangban azt jelezte az uniós pénzügyminiszterek mai ülésén, hogy Magyarország nem támogatja a közös uniós adósságvállaláson keresztüli ukrajnai finanszírozási programot – derült ki az élőben közvetített pénzügyminiszteri tanácsülésről. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, hogy a magyar jelzést hogyan lehet értelmezni és milyen következményei lehetnek, akár a Magyarországnak járó uniós források ügyében.

Blokkolás, ami lényegében a vétó jelzése Magyarország nem támogatja a javasolt módon az Ukrajnának szánt pénzügyi támogatást – ezt a rövid hozzászólást intézte a kollégáihoz a mai pénzügyminiszteri tanácsülésen Varga Mihály. Ez azt jelenti, hogy az egyhangúságot igénylő ügyhöz egyedül Magyarország nem járult hozzá, így lényegében átmenetileg blokkolta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés