Előfizetői tartalom

Megszólalt a szakértő: súlyos dízelhiány jöhet Európában, drágulás jöhet a magyar kutakon

Portfolio
Kell legalább másfél-két hónap, hogy rendeződjenek a viszonyok a hazai üzemanyagpiacon, és ez a piac nem ugyanaz lesz, mint korábban volt – mondta az ársapka eltörléséről az Erste Bank olaj- gázipari elemzője az Infostart beszámolója szerint. A szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az üzemanyagok várható áráról, a finomítói kapacitások korlátairól, az uniós olajszankciók hatásairól és a gázpiac változásairól is.

December hatodikán 23 órától megszűnt Magyarországon az üzemanyagok hatósági ársapkája, a döntést az ellátás bizonytalansága miatt kellett meghoznia a kormánynak. Pletser Tamás szerint önmagában ettől még nem áll helyre a hazai üzemanyag-ellátási piac, ez attól függ, hogy a szereplők milyen gyorsan állnak vissza. „Kell egy kis idő, legalább másfél-két hónap, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés