Előfizetői tartalom

Kína folyamatosan hazudik a koronavírusról? Most kezdődhet csak az igazi Covid-katasztrófa

MTI
A kínai hatóságok hétfői közleménye szerint Pekingben két halálos áldozata volt a Covid-19-nek. Először jelentettek Kínából újabb halálozásokat a szigorú "zéró-Covid" szabályozás enyhítése óta. Kína legutóbb december 4-én jelentett egy Covid-19 miatti halálesetet, de nem hivatalos jelentésekből kiderült, hogy az országban a koronavírus-járvány egy újabb hulláma terjed.

A legutóbbi halálesetekkel együtt Kína hivatalosan 380 453 megbetegedésről és 5237 Covid-19 miatti halálozásról számolt be az utóbbi három évben. Ezek az adatok más nagy országokkal összevetve jóval alacsonyabbak, ugyanakkor egyes szakértők szerint megkérdőjelezhető statisztikai és adatgyűjtési módszereken alapulnak. A kínai hatóságok csak a közvetlenül Covid-19-fertőzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés