Előfizetői tartalom

Itt a nagy világgazdasági jóslat: kiderült, mikor előzheti meg Kína az amerikai gazdaságot

MTI
Londoni pénzügyi elemzők szerint Kína a korábban vártnál jóval később, csak a jövő évtized közepe után veheti át az első helyet az Egyesült Államoktól a világ legnagyobb gazdaságainak ranglistáján. A Centre for Economics and Business Research (CEBR) londoni elemzői hangsúlyozták: ha Kína fegyveres támadást intéz Tajvan ellen, Kína soha nem váltaná fel az Egyesült Államokat a világ legnagyobb gazdaságai alkotta ranglista első helyén. A CEBR elemzői emellett Oroszország és Ukrajna gazdasága kapcsán is közzétették elemzésüket.

Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-üzleti elemzőcég, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) minden év végén összeállítja a következő másfél évtizedre szóló prognózisát a világ gazdaságainak sorrendjéről a dollárban, folyó áron számolt nominális hazai össztermék (GDP) alapján. Hétfőn ismertetett, 190 országot rangsoroló éves elemzésükben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái