FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
 
Előfizetői tartalom

Sokkoló terhet kaptak éjjel a boltok, ami miatt napokon belül hatalmas árat fizetnek majd a vásárlók

Portfolio
Lehetetlen helyzetbe kerülnek a boltosok a kormány új rendelete miatt: olyan sok árstopos terméket kellene tartaniuk, amennyi piaci forrásaink szerint jelenleg nincs Magyarországon. Eláraszthatja az országot az olcsó import, de azt sem lehet egyik napról a másikra szerezni - miközben a rendelet ezt követelné -, feszített helyzetbe kerülhet az ipar, ráadásul újabb, drasztikus áremelkedés várható a nem árstopos termékek körében. Egyik forrásunk szerint az új , "piacromboló" rendeletet képtelenség betartani a kétszeres készletszinttel, vagyis a kormány célja könnyen lehet, hogy egyes (külföldi) boltok büntetése, bezárása.

A magyar ipar nem fogja tudni teljesíteni a kétszeres rendelést az árstopos termékekből. Ez egyszerűen képtelenség – mondta a Portfolionak egy neve elhallgatását kérő forrás a kormány új rendelete kapcsán. A január közepétől életbelépő szabály szerint ugyanis mindig kell lennie a polcokon árstopos termékeknek, a szigorú értelmezés szerint az eddig előírt napi átlagkészlet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés