Előfizetői tartalom

Grád Ottó: a hatósági árak egy olajozott beszerzési rendszert döntöttek romba, el kell takarítani a romokat

Portfolio
A Népszavának nyilatkozva Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára többek között a február 5-én életbe lépő EU-szankció várható hatásairól beszélt, szerinte a magyar helyzetet nehezíti, hogy a jelenlegi piacon kimondottan lassan épülnek újra a kis- és nagykereskedelmi árplafon meghatározása miatt megszakadt üzemanyagimport-csatornák.

Mint ismert, február ötödikén lép életbe az orosz olajtermékekkel szembeni EU-sembargó; bár Magyarország ezt követően is vehet feldolgozott orosz olajtermékeket, az EU-szintű embargó érkezésével azonban egy, számunkra is kedvezőtlen változás lesz, február elejétől ugyanis az EU-n belül sem exportálhat majd senki olajtermékeket. Vonatkozni fog ez a szabályozás például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés