Előfizetői tartalom

Furcsán gyorsan ürülnek a magyar gáztárolók, de nem kell aggódni

Portfolio
Bár az uniós átlagnál intenzívebben és a decemberi enyhe idő mellett is folyamatosan apadt a magyar gáztárolók töltöttsége, mégsem kell aggódni, mert még mindig bőségesek a magyarországi tartalékok a tél végéhez közeledve és éppen erre mutatott rá a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szokatlan időpontban, szombaton reggel kiadott közleménye is.

Ebben a január 18-i állapot szerinti adatokat közölték, amelyek szerint a magyarországi tárolókban 3,98 milliárd köbméternyi földgáz volt, ami az összkapacitás 62,96 százaléka. Ez az egy évvel ezelőtti mennyiségnél 53 százalékkal, 1,38 milliárd köbméterrel több földgázt jelent. Mindehhez úgy jutottunk el, hogy amint az alábbi ábrán látszik: a szokatlanul enyhe decemberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés