Előfizetői tartalom

Tömeges leépítési hullám söpör végig a világon, Magyarország sem ússza meg

Portfolio
A fokozatosan romló makrogazdasági kilátásokkal párhuzamosan komoly elbocsátási hullám indult tavaly novemberben: a magas inflációs környezetben és a szigorodó monetáris politikák mentén előtérbe került a költségoptimalizálás és a tőkekiadások csökkentésének a fontossága a nagyvállalatoknál, és a 2023-as kilátások sem valami fényesek ebben a tekintetben. Egyelőre úgy néz ki, hogy a koronavírus alatt szárnyaló technológiai nagyvállalatok és a bankszektor prominens szereplőinek háza táján van szükség leginkább a "racionalizálásra", de mielőtt azt hinnénk, hogy az ilyen jellegű problémák a tengerentúlon fognak csak hangsúlyosan megjelenni, érdemes képbe kerülni a hazai kilátásokkal is.

Folytatódnak a tömeges leépítések Még tavaly novemberben írtunk egy összefoglaló anyagot arról, hogy a világ nagyvállalatai különböző címszavak, mint például a költségracionalizálás mentén emberek ezreit küldték el és tervezik a hasonló leépítéseket. Az idei évre vonatkozó kilátások sem valami fényesek ebben a tekintetben, a Világgazdasági Fórum felmérése szerint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái