Előfizetői tartalom

Hó esett a Szaharában, fehérre váltott a világ legnagyobb sivataga

Portfolio
A Földközi-tenger fölött örvénylő ciklon hátoldalán az észak felől érkező hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek egészen Afrikáig jutottak el, ahol a csapadékkal párosulva a hét elején havazni kezdett, sivatagos területeken is - számolt be az Időkép. A jelenség, bár elsőre meglepőnek tűnhet, nem is annyira ritkán fordul elő.

A meteorológiai szaklap szerint az elkövetkező napokban észak, északkelet felől folyamatos lesz a hideg levegő utánpótlása, így Algéria északi részén továbbra is előfordulhat havazás, hózápor. Az, hogy egy sivatagban havazik, nem is annyira elképesztően ritka esemény, mint elsőre gondolnánk, például épp egy évvel ezelőtt is hó esett a világ legnagyobb sivatagában....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés