Előfizetői tartalom

Kibrándító korrupciós jelentés: Magyarország még Romániát és Bulgáriát is alulmúlja

Portfolio
Egy évtizednyi folyamatos romlás a demokratikus normákban és a jogállamiságban oda vezetett, hogy Magyarország ma az Európai Unió legkorruptabb országa - erre a következtetésre jut a Transparency International (TI) a friss jelentésében. A magyar korrupcióérzékelési index (CPI) trendszerű romlását a kormányzati lépésekhez köti a TI, a ma megjelent értékelés szerint az újabb egy pontos romlással Bulgária mögé süllyedtünk.

A Magyarországról szóló értékelésében a TI azt emeli ki, hogy a politikai elit ellen egyre több a bizonyíték az állami és az uniós forrásokkal való visszaélésre. A szervezet emlékezet, hogy az EU-val nemrégiben kötött megállapodást követően az ország 5,8 milliárd eurós uniós helyreállítási alaphoz való hozzáférésének feltételei között szerepelnek az igazságszolgáltatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés