Előfizetői tartalom

Brutális adat érkezett Amerikából, széttépik a dollárt

Portfolio
A vártnál sokkal jelentősebb mértékben nőtt a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban, holott az elemzők arra számítottak, hogy a munkaerőpiac tovább lassul. Az amerikai jegybank is a túlhevült munkaerőpiac lassulására vár, ennélfogva a most közölt adat jókora csalódást jelent, és kifejezetten negatív az inflációs kilátások szempontjából. A meglepő adatra a dollár jelentős erősödésbe kezdett, a piacok ugyanis attól tartanak, hogy a foglalkoztatottság további bővülése miatt a Fednek is szigorúbbnak kell lennie, mint azt eddig várták.

Nagyon komoly meglepetést hozott az amerikai munkanélküliségi adatok közlése az Egyesült Államokban, 517 ezer fővel nőtt ugyanis a foglalkoztatottság (a mezőgazdasági szektort nem számolva) januárban. Ez egészen döbbenetes szám, az elemzők 185 ezer fős növekedésre számítottak, ami összhangban volt azzal a várakozással, hogy a foglalkoztatottság növekedése lassul az országban....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái