Előfizetői tartalom

Gyengélkedik Európa legnagyobb ipara, és a neheze csak most jön

Portfolio
A német ipar megrendelései decemberben erőteljesen, 3,2%-kal nőttek novemberhez képest. Bár ez ellensúlyozta az előző havi csökkenés jelentős részét, a megrendelések tendenciája továbbra is egyértelműen lefelé mutat, különösen azért, mert a decemberi növekedés kizárólag a szokatlanul sok nagy megrendelésnek volt köszönhető – hívja fel a figyelmet a Commerzbank.

Első pillantásra ez biztató hír a német gazdaságról: decemberben a német ipari vállalatok 3,2%-kal több megrendelést regisztráltak, mint novemberben, árváltozásokkal, szezonális és naptári hatásokkal kiigazítva. Emellett a novemberi mínuszt közel egy százalékponttal felfelé, -4,4%-ra módosították. A novemberi mínuszt azonban nem sikerült teljesen ellensúlyozni, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés