Előfizetői tartalom

A magyar kormány is főszereplő lesz az EU-s nukleáris kavarásban

Portfolio
Franciaország keddre tervez találkozót 12 másik európai uniós országgal, amelynek célja, hogy az EU energiapolitikájában az atomenergia mellett érvelő szövetséget hozzanak létre. Az egyik főszereplő Magyarország lehet, amely régen lobbizik az uniós megújuló energiás besorolásoknál a nukleáris erőművek támogatása mellett. Viszont miközben az EU elfordulna a Roszatomtól, a magyar kormány kitart mellettük.

Franciaország már régen harcol azért, hogy az Európai Unió több uniós politikai szabályozás átírásával támogassa az atomenergiát mint alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrást. Viszont egyre több tagállam fordítana hátat a technológiának, Németország és Spanyolország például úgy látja, hogy a nukleáris erőműveket nem szabad a megújuló energiával azonos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés